באמצע חודש יולי הוזמנתי לערב השקה של ארוחת בשרים ויין בחוות נווה אורי בגוש עציון.
מיד כשנכנסים לחווה מרגישים את האווירה הכפרית (וזה בקושי 3 ק"מ מירושלים). בטח כשרואים ושומעים את צאן שמגדלים.

מה אוכלים?
הארוחה מתקיימת על שולחן אחד ארוך שמיועד לישיבה כללית ובו כל הסועדים יושבים אחד ליד השני.
בתחילת הארוחה, מונחות על השולחן מנות הפתיחה- סלטים, מטבלים לחמניות שנאפו במקום וחומס מקומי עם בשר. כדאי לטעום קצת מכל דבר ולשמור מקום לדבר האמיתי לשמו התנכסנו- בשר, הרבה בשר.
כיאה לחווה שמגדלת צאן רוב התפריט מורכב מבשר כבש שנשחט במקום.
אל השולחן מגיעים מגשי ענק עם כתף טלה מעושן, קבבוני טלה טעימים, נקניקיות מרגז וצ'וריסוס, וגם תוספת של אורז וטנזיה, כי צריך קצת פחמימות. בדרך כלל במסעדות מה שקיבלנו עכשיו היה המנה העיקרית.
אבל כאן? מפנקים אותנו עם שיפודי כבש גדולים, סטייק עין, צלעות כבש ונתחי לונדון ברויל.
כדי להוסיף עוד קצת שמחה, לצד הבשר יגישו לכם יינות מקומיים מגוש עציון (כוס ראשונה חינם) ובירה חופשית.
אם נשאר לכם קצת מקום תוכלו להתפנק גם מקינוח. לנו הגישו טראפלס
אם אתם מפחדים לצאת מכאן רעבים אל תדאגו בכלל, התפריט עשיר ולאורך הארוחה תקבלו הרבה בשרים כיד המלך ואין חשש שתצאו מכאן רעבים.
בשר הכבש נשחט במקום, בדרך כלל מספר ימים לפני. הוסבר לנו שלא כדאי לאכול בשר ביום השחיטה כדי לאפשר לבשר להתרכך.
מתי זה מתקיים?
ערבי הבשר מתקיימים בימי חמישי במהלך אוגוסט, עם אווירה טובה ומזג אוויר נעים בלילות הקיץ.
תחילת הארוחה בשעה 20:30, לא כדאי לאחר.

החווה נמצאת בין שדה בועז להר גילה ומהווה נקודת חיבור חשובה בין גוש עציון לירושלים.
חוץ מערבי הבשר מתקיימים במקום סדנאות מרעה, וימי גיבוש שמתאימים לארגונים וחברות.
להזמנת מקום לחצו כאן
על החווה
החווה נקראת על שם אורי אנסבכר הי"ד שנרצחה קילומטרים ספורים מהחווה חודשים ספורים לפני הקמתה. למרגלות החווה עובר נחל חלץ בו אפשר לטייל לכיוון נחל רפאים בין בתיר לעין חניה ועין יעל. אורי ז"ל נרצחה בעת שטיילה באזור עין יעל.
רוצים לטייל לפני?
אתם יכולים לטייל במעיינות של גוש עציון- הנה 5 מעיינות מומלצים