מבט לכל כיוון

באנו, שילמנו, שחינו

עד לא מזמן הכניסה לאתרים האלה הייתה בחינם. אבל בחודשים האחרונים החלו לגבות כסף בכניסה
עין הנציב

עין חניה ועין הנציב הופכים להיות בתשלום! כתבתי את זה בחודש ינואר האחרון בסדרת הכתבות ומתברר שזה אכן קרה. זה היה חלק מסדרת המאמרים על הכסת"ח שפוגע בציבור חובב הטבע בארץ. המאמר הראשון היה על עין חניה שהיה סגור במשך שנים בגלל ענייני פוליטקה וכסת"ח.
אז כדאי לדעת שהמקום נפתח בחודש מרץ האחרון וכפי שהתראתי – כאתר בתשלום.
התראתי על אתרים נוספים שצפויים להסגר, חלקם כפי שתקראו בהמשך- נסגרו, חלקם בדרך הבטוחה להסגר.

עין חניה

מקום נוסף שכתבתי עליו

הוא המעיין בעין הנציב, מעיין שמטיילים רבים רואים בו כמעיין הכי יפה בארץ. כפי שהתראתי המקום נסגר לפני מספר שבועות והתחילו במקום עבודות של רשות הטבע שבסופן יפתח מחדש כאתר בתשלום.

המעיין בעין הנציב

למה המטיילים צריכים להפגע בגלל הכסת"ח?

בנוסף להיותו אתר בתשלום, בעין חניה נפתחו שתי הבריכות אבל מפלס המים רדוד וכמו באתרים דומים עומק המים הוא 1.2 מ'. משיחות שקיימתי עם אנשים ברשות הטבע על זה, הסבירו לי שהם פשוט מפחדים מטביעות ותביעות, ואין להם משאבים להעמיד במקום מציל.

נכון לעכשיו בעין הנציב

הסירו את המזח ממנו אהבו המבקרים במקום לקפוץ וגם את עץ הטרזן. אני מאד חושש שגם כאן במהלך העבודות יורידו את מפלס המים ל1.2 מ', ויפגעו באותנטיות של אחד המקומות האהובים בארץ.

גם בעין ג'ונס שכתבתי עליו

החלו בעבודות שימור במרחצאות הרומים הסמוכים, ולא מן הנמנע שהמקום יהפוך לאתר בתשלום, או יסגר לחלוטין כדי לא לפגוע במרחצאות של חמת גדר. בימים רצו ברחבי הרשת תמונות של משאית וסרטי משטרה שסוגרים את המבנה של הבריכה עצמה. כך שנראה שסופו של המקום קרוב מתמיד.

האמת שכאן התרחש לא מזמן אסון -מטייל טבע במים, אולי בעקבות החום הכבד. כל אסון כזה מגדיל את הסיכוי שהרשויות יחששו מנשיאה באחריות וימשיכו בהליכי כסת"ח.

עין ג'ונס

אני לא מתנגד בנחרצות

לצורך לגבות תשלום בכניסה לאתרים, אבל לפני שגובים צריך למצוא פתרון אחר כדי לממן את עלות הניקיון והתחזוקה. כשביקרתי בעין חניה היו הרבה מאד אנשי צוות: מנהל אתר, קופאי, 2-3 עובדים-פקחים, שני מאבטחים וסדרן חניה.
אולי במקום להחזיק כל כך הרבה אנשי צוות הם היו צריכים להעמיד פקח שיחלק דו"חות למי שמלכלך או הורס את האתר.

שלט כסת"ח מעל הבריכה של עין לבן

אני חושב שמי שמלכלך ופוגע בטבע

צריך לשלם ביוקר. לדעתי, צריך להניג פה תוכנית בדומה לסינגפור. הרשויות צריכות להסמיך את הפקחים לחלק קנסות גבוהים למי שמלכלך ופוגע בטבע. למשל 1,000 ש"ח על השארת פסולת, 3,000 ש"ח על השחתה., אפשר לוותר על עונש מלקות כמו בסינגפור, אבל הרעיון ברור.  רק כך נצליח לחנך את הציבור לשמור על הניקיון.

הרשויות חייבות לטפל גם בנושא הביטוח,

ולהטיל אחריות אישית על מטיילים רשלנים ושהנטל לא יפול על רשות הטבע או הגופים שמחזיקים את האתרים. אם הדבר דורש חקיקה, אז חשוב מאד שהכנסת תדון ותחוקק חוק שיתקן זאת. בסופו של דבר, מי שנפגע מזה הם המטיילים הנורמטיבים. אם מטייל החליט לקחת סיכון ולקפוץ למים אין סיבה שתוטל אחריות על רשות הטבע על כך שהיא לא הנמיכה את המפלס או הניחה גדרות שימנעו את הקפיצה.

הסורגים של עין מבוע

שימו לב לאתרים הבאים

כי לא מן הנמנע שגם הם יסגרו ויהפכו לאתרים בתשלום.

עין מבוע, שמאז הקורונה אסורה הכניסה לבריכה, נראה שזה בא בין היתר כדי להרגיל את הציבור לכך שהמקום סגור. באמת שלא אתפלא אם בזמן הקרוב הוא יוכרז כאתר בתשלום.

עין לבן, שפרוייקט בנייה ברכס לבן עלול להביא להתייבשות המעיינות באזור עשוי לשרוד אם הפרוייקט יתבטל, אבל לאחר שראש עיריית ירושלים הכריז על הקמת גן לאומי בעמק לבן, קיים סיכוי שגם המקום הזה יהפוך לאתר בתשלום.

שתפו ברשתות החברתיות:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב email
Email

אולי יעניין אותך גם..