מבט לכל כיוון

עמודי עמרם

טיול קצר בהרי אילת עם תופעת טבע שמזכירה קצת את פטרה.

עמודי עמרם הם עמודי חול שנוצרו בגלל חתירת מי הגשמים בתוך סדקים שנוצרו בסלע הרך – אבן חול נובית.

השחיקה יצרה חמישה עמודים בגובה 15 מ' שנמצאים בתוך נחל עמרם, שנשפך לערבה.

העונה המומלצת טיול בהר אילת נעה בין הסתיו, החורף והאביב, כל עוד מזג האוויר לא חם מדי. בגלל הקרבה לרכב אפשר גם בקיץ ללכת מהרכב הלוך חזור לעמודי עמרם.
לא מומלץ לצאת לטיולי הליכה ארוכים במהלך העונה החמה.

עמודי עמרם. צולם עם insta 360 one X 2

למה עמרם?

שמו הערבי של הנחל הוא "ואדי עמראני"- הנחל עם המבנים, בגלל מבנים עתיקים שנמצאים במקום ליד מחצבות הנחושת. כ20 מטר מהעמודים יש מערה עמוקה שנחצבה בתוך הסלע.

השם העברי הוא כשמו של "עמרם" אבא של משה רבנו, בשל כך נקראת הגבעה הסמוכה- "גבעת יוכבד" על שמם אימו של משה.

בדרך אל העמודים אי אפשר לפספס את הצבעים השונים של הסלעים:
האדום- מעיד על קרקע עשירה בברזל.
הירוק- נחושת או חרסית
השחור- גרניט

סובבו את התמונה לראות את הצבעים. צולם עם insta 360 one X 2

איך מגיעים:

אפשר להגיע עם הרכב עד כ500 מ' מהעמודים (בווייז: עמודי עמרם.) נסיעה של 6 ק"מ על שביל שמתאים לפרייבט. הרוח יצרה בקרקע מעין פסי הרעדה טבעיים שנקראים "קורדרוי" ("גליונים") אז מומלץ לנסוע לאט על השביל.

מכאן אפשר ללכת באחד המסלולים שבאזור כמו נחל אמיר המעגלי. שימו לב שליד חניון הלילה יש שרידי מקדש נבטי, ציור על סלע שנמצא במעלה הרכס.

מקומות באזור

  • האגם הנעלם בתמנע– אגם יפהפה בתוך מחצבה נטושה
  • גיא אבוד- גאי קטן בלב השטח שמותאם לעצירה.
  • פארק תמנע- מסלולי הליכה ונקודות עניין רבות
  • קניון שחורת- מסלול נחמד, בדרך לגיא האבוד
עמודי עמרם

מידע שימושי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

מיקום במפה