קרן הכרמל היא פסגה בדרום מערב הכרמל בין יוקנעם ודליית אל כרמל. מראש ההר שנמצא בגובה 474 מעל פני הים ניתן להשקיף לעבר עמק יזעאל במזרח ולרמות מנשה בדרום מערב.
על פי המסורת במקום הזה התחולל הקרב המפורסם בין אליהו הנביא לנביאי הבעל. על פי הסיפור התנ"כי אליהו ונביאי הבעל בנו מזבחות והעלו פר מבלי להצית אש כדי לבדוק איזה קורבן יעדיף האלוהים לקחת. אש ירדה מן השמים ואכלה רק הקורבן של אליהו. מכאן השם הערבי מוחרקה (בעברית: מקום השריפה). לאחר מכן התחולל קרב בו הרג אליהו את כל נביאי הבעל.
הסיפור התנ"כי משך למקום עולי רגל מכל הדתות. לפי עדותו של בנימין מטודלה במאה ה-12 היה במקום מבנה שהנציח את המזבח של אליהו.
בשנת 1867 בנו במקום אנשי המסדר הכרמליתי מנזר, ולאחר מכן כנסיה קטנה. בשנת 1958 נבנה בחצר המנזר הפסל המפורסם של אליהו הנביא כשהוא מניף חרב ודורך על אחד מנביאי הבעל. הפסל נבנה על ידי האמן נג'יב נואפי מנצרת. הפסל מחליף פסל קודם שהושחת על ידיד חיילים טורקים במלחמת העולם הראשונה.
ניתן לעלות אל המרפסת שבגג המנזר משם ניתן להביט אל הנוף הפנורמי לעבר עמק יזרעאל, רמות מנשה, והגליל, ביום עם ראות טובה ניתן לראות את החרמון.
הגישה למקום נעשית דרך הישוב הדרוזי דלית אל כרמל. או ברגל דרך
המסלולים המסומנים.
הכניסה לשטח המנזר עולה 4 ש"ח